Myös muotimaailmassa tuntuu olevan kiinnostusta 3d-printtauksen tarjoamia uudenlaisia valmistusmenetelmiä kohtaan, mikä on tavallaan loogistakin kun ottaa huomioon että huippumuodissa ei juuri tehdä sarjapainoksia tai massatuotantoa vaan monet vaatteista ovat yksilöteoksia joita valmistetaan korkeintaan muutama kappale. Tämän kaltaiseen valmistukseen 3d-tulostaminen sopii, kuten tiedämme, varsin hyvin.
Alla oleva muotivaate syntyi muotisuunnittelija Larisa Katzin ja 3D-artisti Patrick Römgensin yhteistyön tuloksena. Yksi kiinnostava erityispiirre projektissa oli se, että sitä varten tehtiin Larisan vartalosta 3d-skannaus, jolloin vaate voitiin suunnitella juuri oikean kokoisena -seikka joka ei ole kovien muovimaisten materiaalien kanssa yhtä helppoa toteuttaa kuin perinteisten kankaiden suhteen. Tässä on varmasti yksi mielenkiintoinen asia jota näemme tulevaisuudessa lisää näiden kehittyvien valmistustekniikoiden ansiosta, eli uskaltaisin ennustaa että kustomoitujen, juuri omalle ruumiinrakenteelle parhaiten sopiviksi suunniteltujen mittatilausvaatteiden tarjonta lisääntyy ja samalla niiden hinnat putoavat. Kauppiaankin kannalta voisi kuvitella olevan houkuttelevaa, jos vaate valmistetaan pikavalmistamalla suoraan liikkeessä, jolloin suuren varaston tuoma riski vähenee. Enää ei tarvita viittä eri kokoa jokaisesta tuotteesta, kun tuotteen koko saadaan sovitettua asiakkaalle täydellisesti sopivaksi. been done before: a 3D-Printed fashion jacket for woman.
Mainitsemisen arvoista on myös se, että vaatemallin suunnittelussa käytettiin ilmaista avoimen lähdekoodin Blender-ohjelmistoa, joka sai taannoin työkaluja 3d-printtaukseen uuden version myötä.
Alla on kuva sekä Blenderissä tehdystä mallinnuksesta, että valmiista vaatekappaleesta.