Nyt se on tehty: Maailman ensimmäinen kokonaan 3D-printattu ase

Amerikkalainen Defense Distributed -niminen ryhmä kertoi kesällä 2012 suunnittelevansa kokonaan 3d-tulostettavaa asetta. Asetta on yleisesti kutsuttu nimellä “Wiki Weapon” sen helpon nettisaatavuuden vuoksi. Nyt suunnitelamt ovat muuttuneet todellisuudeksi ja aseen ensimmäinen testilaukaus onnistui. Tosin vain pienen kaliiberin luodilla (isommalla ase hajosi) mutta silti melkoinen merkkipaalu aseiden historiassa.

Liberator-nimen sittemmin saanut ase on aiheuttanut suuren kohun. Vain hetki sen julkistamisen jälkeen, amerikkalaisviranomaiset painostivat sivustoa lopettamaan tiedoston jakamisen, vedoten mm. siihen että aseen voivat ladata maat, joihin aseiden vienti on kielletty esimerkiksi pakotteiden takia. Sivuston ylläpitäjät ottivatkin aseen piirrokset pois sivuiltaan, mutta se ei suinkaan ole tarinan loppu. Eilen uutisoitiin että kyseisestä aseen 3d-printtausmallista on tullut Pirate Bay:n eniten ladattu ladattu tiedosto.

Alla olevassa videossa näkyy aseen testilaukaisu:

One thought on “Nyt se on tehty: Maailman ensimmäinen kokonaan 3D-printattu ase

  1. Uutisissa kerrotiin tänään että YLE teki testin näiden piirrustusten avulla. Eli kävivät printtaamassa aseen Aalto Yliopiston 3d-printterillä. Kuulemma toimi, mutta oli kertakäyttöinen eli ensimmäisen laukaisun yhteydessä hajosi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *